Ananasowiec

Biszkopt:
4 jajka
1 szklanka cukru
3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Ubić białka, dodać cukier, ciągle ubijać, dodać żółtka. Wszystkie składniki ubijać jeszcze 3 minuty. Piec 30 minut w temperaturze 200°C

Ciasto kokosowe:
4 białka
1 szklanka cukru
1 paczka wiórek kokosowych (10 dag)

Białka ubić na sztywno, dodać cukier,  ubijać dalej(2-3 minuty) do rozpuszczenia cukru. Na koniec dodać kokos. Piec 30 minut w temperaturze 200°C

Krem:
Puszka ananasów całych
1 budyń śmietankowy
1 kostka masła

Do gotującego się soku z ananasów wlać budyń, wymieszać w małej ilości wody. Gdy ostygnie połączyć z masłem. Ananasy drobno pokroić, wymieszać z masą budyniową.

Na wystudzony biszkopt kładziemy masę budyniową, a na masę ciasto kokosowe.

Biszkopt i ciasto kokosowe pieczemy w takiej samej blaszce. Aby ciasto wyszło z blaszki to na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i posypaną mąką kładziemy papier.