Ciasto z kajmakiem

Składniki – biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
0,5 szklanki mąki pszennej
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Ubić białka z cukrem, a następnie dodać żółtka, mąkę i proszek. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni (w piekarniku z termoobiegiem ) lub 200 stopni (bez termoobiegu).

Składniki – masa budyniowa:                                           
4 szklanki mleka
1 łyżka mąki pszennej
¾ szklanki cukru
1 kostka masła
1 jajko
1 budyń smietankowy
1 cukier waniliowy
1 łyżka mąki ziemniaczanej

Do 1 ½ szklanki mleka dodać mąkę, budyń, jajko i roztrzepać.Resztę mleka zagotować z cukrem.Do gotującego się mleka wlać roztrzepane jajko z mąką.Stale mieszając ugotować budyń.Masło ucierać dodając po łyżce do ostudzonego budyniu ( ja dodałam miękkie masło do na pół ostudzonego

Składniki – masa śmietankowa:
500 g. Śmietanki 30%
3 łyżeczki żelatyny

Żelatynę rozpuścić w 1/3. szkl.wody. Śmietanę ubić.Połączyć z żelatyną.                                                                 

Składniki pozostałe:
1 puszka mleka skondensowanego
(ja kupuję gotową krówkę)
niecałe 4 opakowania herbatników

Mleko skondensowane w zamkniętej puszce zalać wodą i gotować na małym ogniu ok.2 ½ godz. Zaś gotową krówkę wstawiamy w otwartej puszce do wody i mieszamy aż zrobi się miękka do rozsmarowania. 

Ciasto biszkoptowe przekroić wzdłuż. Jeden płat ciasta posmarować ostudzoną masą budyniową.
Przykryć drugim drugim ciastem. Rozsmarować masę kajmakową. Ułożyć herbatniki.
Rozsmarować masę śmietankową.