Składniki – ciasto:
6 dag masła
7 dag cukru pudru
2 jajka
szklanka mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
Krem:
0,5 litra mleka
1 budyń waniliowy
30 dag wiśni
Kruszonka:
3 łyżki mąki
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Łyżka cukru
2 cukry waniliowe
2 łyżki masła
Ciasto: miękkie masło utrzeć na puch z cukrem, dodać ubite jajko, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia.Ciasto rozsmarować w natłuszczonej, wysypanej mąką tortownicy. Podpiekać 20 min w temp 180°C
Z mleka, cukru pudru i proszku budyniowego ugotować budyń. Rozsmarować na podpieczonym spodzie. Na tym ułożyć wydrylowane wiśnie. Wymieszać składniki na kruszonkę, posypać ciasto. Piec jeszcze 20 min w tej samej temperaturze.