Palce lizać

Składniki – ciasto:
2 szkl. mąki
1/2 kostki margaryny
1/2 szkl.cukru
1 żółtko
2 całe jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wyrobić ciasto i wyłożyć na blachę.

Masa budyniowa:
1 litr mleka
3 budynie czekoladowe

Ugotować budyń i gorący przełożyć na surowe ciasto i równo rozsmarować.

Masa serowa:
1/2 kg margaryny
0,5 szkl.cukru
4 serki homogenizowane waniliowe
3 żółtka
1 budyń śmietankowy

Margarynę utrzeć z cukrem, ucierając dodawać na przemian serki i żółtka, wsypać budyń. Lekko mieszając połączyć masę z białkiem ubitym na sztywno(4 białka). Równo ułożyć na zimnym budyniu. Wstawić do piekarnika na 50 min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu oblać polewą czekoladową.