Kora orzechowa

Składniki:
8 białek
20 dag cukru
3 żółtka
10 dag orzechów siekanych grubszych
10 dag orzechów mielonych
10 dag kokosu
10 dag rodzynek
1łyżka mąki pszennej
1łyżeczka proszku do pieczenia

Białka ubić dodać cukier i jeszcze ubić, dodać żółtka i jeszcze ubijać .Dodać resztę składników i lekko wymieszać. Upiec dwa placki.

Krem:
1 puszka brzoskwiń
3 łyżki cukru
2 budynie śmietankowe (bez cukru)
1 szklanka wody
1 łyżka mąki pszennej
5 żółtek

Sok z brzoskwini i 0.5 szklanki wody zagotować z trzema łyżeczkami cukru. Budyń, mąkę i  żółtka dobrze wymieszać z 0.5 szklanki wody i wlać do gotującego się soku (studzimy).

1.5 kostki masła
delicje brzoskwiniowe lub pomarańczowe
2 galaretki brzoskwiniowe lub pomarańczowe
kawa ze spirytusem do nasączenia (może być rum)

Masło utrzeć po trochu dodając budyń. Na placek dać połowę kremu, delicje nasączyć i nakładać na krem. Na delicje dodać resztkę kremu, na to drugi placek. Na placek kładziemy brzoskwinie i zalewamy galaretką.