Biszkopt:
4 jajka
1 szklanka cukru
3 łyżki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Ubić białka, dodać cukier, ciągle ubijać, dodać żółtka. Wszystkie składniki ubijać jeszcze 3 minuty. Piec 30 minut w temperaturze 200°C
Ciasto kokosowe:
4 białka
1 szklanka cukru
1 paczka wiórek kokosowych (10 dag)
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubijać dalej(2-3 minuty) do rozpuszczenia cukru. Na koniec dodać kokos. Piec 30 minut w temperaturze 200°C
Krem:
Puszka ananasów całych
1 budyń śmietankowy
1 kostka masła
Do gotującego się soku z ananasów wlać budyń, wymieszać w małej ilości wody. Gdy ostygnie połączyć z masłem. Ananasy drobno pokroić, wymieszać z masą budyniową.
Na wystudzony biszkopt kładziemy masę budyniową, a na masę ciasto kokosowe.
Biszkopt i ciasto kokosowe pieczemy w takiej samej blaszce. Aby ciasto wyszło z blaszki to na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i posypaną mąką kładziemy papier.