Składniki:
– 7 jaj;
– 1 szklanka cukru;
– 1 szklanka maku;
– 1 paczka wiórków kokosowych;
– 1 łyżeczka proszku;
– 1 polewa kakaowa;
– 1 paczka biszkoptów;
– 1 paczka kremu do tortów lub karpatki;
– 1 masło roślinne;
– krem do tortów – kupny lub własnej roboty;
– 1 mała żelatyna;
– 1 galaretka – do wyboru;
– trochę wódki;
Wykonanie:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, ubijać, dodać żółtka, połączyć mak i wiórki, na końcu proszek do pieczenia.
Upiec i wystudzić.
Krem do tortu zrobić wg przepisu, dodać 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie.
Dodać masło roślinne i dokładnie utrzeć.
Masę wyłożyć na upieczone ciasto.
Biszkopty namoczone w wódce lub wodzie układać na krem.
Rozpuścić galaretkę, po stężeniu wlać na biszkopty.
Na to polewę.
Duża blacha !