Składniki:
7 białek
1 szkl. cukru pudru
1 szkl. suchego maku
1 szkl. wiórek kokosowych
2 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubić, dodać cukier ubijając aż się rozpuści. Dodać mąkę, mak i wiórki. Lekko wymieszać, rozłożyć na blachę wyłożoną papierem. Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni. Po wystudzeniu nałożyć krem. Na wierzch ułożyć namoczone biszkopciki w alkoholu, polać polewą (czekoladową).
Krem:
1,5 szkl. mleka
2 cukry waniliowe
0,5 szkl. cukru
1 łyżka mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3 żółtka
Ugotować budyń. Po wystudzeniu połączy c z jedną kostką masła.