Krem ananasowy

Składniki:
– 1 puszka ananasa (krążki)
– 1 budyń śmietankowy
– 1/2 szklanki mleka
– 5 żółtek
– 1 czubata łyżka mąki tortowej
– 1-1,5 kostki masła
– 3 łyżki soku z cytryny
– 3-4 łyżki spirytusu

Wykonanie:
– ananasy dobrze odcedzić na sicie, pokroić w 2-3 milimetrowe kawałeczki, wrzucić na sitko i wydusić sok
– budyń śmietankowy rozrobić w 1/2 do 3/4 szklanki mleka, dodać 1 żółtko i 1 czubatą łyżkę mąki tortowej
– sok z ananasa zagotować
– do gotującego się soku wlać rozrobiony budyń, chwilę zagotować, wystudzić w zimnej wodzie
– 1 kostkę (do 1,5) masła utrzeć z 4 żółtkami i dodać wystudzony budyń
– dodać ananasy, sok z cytryny i spirytus, wymieszać

Pycha!