Ciasto brownie

ciasto brownie

Składniki:
300 g gorzkiej czekolady
150 g mlecznej czekolady
150 g białej czekolady
125 g masła
1/2 szkl. cukru pudru
1 1/2 szkl. mąki
2 jajka

Wykonanie:
Białą i mleczną czekoladę połamać na kawałki i posiekać. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia, aby wystawał ponad krawędź formy. Gorzką czekoladę połamać, wrzucić do rondla, dodać masło. Podgrzewać na średnim ogniu, stale mieszając, aż składniki się roztopią. Rozpuszczoną czekoladę przelać do miski. Dodać cukier puder, rozbite jajka i mąkę. Wymieszać, dodać kawałki mlecznej i białej czekolady. Masę przełożyć do formy, wyrównać wierzch. Piec przez 35 minut w temp. 170 stopni. Po wyjęciu z piekarnika zostawić je w formie, aż ostygnie. Przed krojeniem schłodzić.