Izaura

Składniki – ciasto:
1,5 szkl. mąki
1,5 szkl. cukru
3 łyżki kakao
kostka margaryny
3 łyżeczki pdp
op. cukru waniliowego
4 jajka
5 łyżek wody

Masa serowa:
50-70 dag sera białego
4 jaja
szkl. cukru
pół kostki masła
wiórki kokosowe
budyń śmietankowy

Wykonanie:
Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować 5 min. w garnku. Po ostudzeniu dodać do 4 żółtka i wymieszać je na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy, Do reszty dodać mąkę, pdp i pianę z białek. Wlać do formy. Zmnielić ser w maszynce, połączyć z pozostałymi składnikami, utrzeć na gładką masę i wyłożyć na ciasto. Piec 60 min. w piekarniku o temp. 200 stopni. Po upieczeniu polać odlaną masą i posypać wiórkami kokosowymi.