Ciasto Madzi

Składniki na biszkopt:
6 jaj
1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
9 łyżek mąki pszennej
9 łyżek cukru
2 łyżki oleju
olejek – dowolny zapach

Wykonanie biszkoptu:
Pianę ubić na sztywno. Ciągle ubijając dodawać kolejno: cukier, żółtka, olej. Mąkę przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia wymieszać delikatnie z ubitą pianą. Nałożyć do formy i piec na złoty kolor. Gdy ostygnie przekroić i przełożyć masą serową. 

Masa serowa – składniki:
1/2 kg sera mielonego
2 śnieżki ubite w 1 i 1/2 szklance zimnego mleka
3 galaretki o smaku pomarańczy rozrobić w 1 i 1/2 szklance gorącej wody
1 puszka brzoskwiń pokrojonych w kostkę (bez soku)

Wykonanie:
Galaretkę rozrobić w wodzie i pozostawić do ostygnięcia, aż zacznie tężeć ( musi być lejąca – oby nie za gęsta). Ubić śnieżki na zimnym mleku i dodać ser – miksować, aż składniki się połączą w jedną masę. Wlać galaretkę cały czas miksując masę. Szybko dodać brzoskwinie i wymieszać ( masa zacznie szybko tężeć) a następnie wylać na ciasto, przykryć drugą częścią biszkoptu i polać polewą.