Kotlety schabowe po węgiersku

Składniki:
6 kotletów schabowych
10 dag wędzonego boczku
15 dag wędzonej kiełbasy
10 dag cebuli
2 małe pomidory
nieduży strąk zielonej papryki
sproszkowana słodka i ostra papryka
sól
tłuszcz do smażenia

Kotlety lekko rozbić, posolić, zrumienić na tłuszczu, przełożyć do garnka. Na tym samym tłuszczu usmażyć posiekaną cebulę, przyprawioną sproszkowaną papryką, włożyć ją do garnka z kotletami, dodać oczyszczoną, posiekaną zieloną paprykę i pokrojone pomidory,wlać trochę wody i dusić na małym ogniu ok. 20 min. Kiełbasę pokroić w plasterki, boczek w kostkę, usmażyć i dodać do mięsa, dusić aż mięso będzie miękkie. Podawać z kluskami kładzionymi.