Kociołek

Składniki:

– 1 kg mięsa wieprzowego
(mięso wcześniej natrzeć solą i czosnkiem);
– 4 papryki czerwone;
– 3 duże cebule;
– ½ kg pieczarek;
– 1 puszka fasoli czerwonej;
– 1 przecier pomidorowy;
– 7 ogórków konserwowych;
– 1 puszka kukurydzy;
– magii;
– 1 lub 2 kostki bulionowe;
– tłuszcz do smażenia;
– sól i pieprz;
  

Wykonanie:

Mięso pokroić w kostkę lub paski i podsmażyć.
Cebule pokroić w talarki i podsmażyć na patelni z dodatkiem pieczarek pokrojonych w plasterki.
Mięso, cebulę wraz z pieczarkami włożyć do jednego garnka i dusić.
Między czasie pokroić w kostkę paprykę, podsmażyć i dodać do w/w składników.
Jak się zacznie gotować dodać przecier pomidorowy oraz kostkę bulionową.
Cały czas gotując dodawać kolejno, osączona fasolę oraz kukurydzę – często mieszać!
Na koniec gotowania dodać ogórki pokrojone w kostkę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Musi być pikantne !