Kubusiowe ciasto

Składniki:
biszkopt z 4 jaj
1 l Kubusia
3 budynie śmietankowe
4 łyżki cukru
1/2 szklanki wody
1/ 2 litra śmietany 30-36%
2 fixy
2 łyżki cukru pudru
10 dag wiórek kokosowych
1 łyżka masła

Wykonanie:

Upiec biszkopt z 4 jaj. 1 litr Kubusia ugotować z 3 budyniami śmietankowymi i 3 łyżkami cukru. Wymieszać w pół szklance wody. Na ostudzony biszkopt wylać budyń. 1/2 litra śmietany 30-36% ubić z 2 fiksami i 2 łyżkami cukru pudru. Wyłożyć to na zimny budyń. 10 dag wiórek kokosowych, 1 łyżka masła, 1 łyżka cukru wyłożyć na patelnię i usmażyć, aż się zarumieni. Ostudzić  i wyłożyć na śmietanę.