Rolada z żółtego sera

Składniki:
1/2 kg zołtego sera gouda w kawałku
3 tradycyjne serki topione bez dodatków(mogą byc rozne gatunki)
poł kostki masła
3 ugotowane jajka na twardo
250g pieczarek
koperek lub natka pietruszki

Wykonanie:
Gotujemy wode w garnku,wyłączamy i wrzucamy ser w kawałku.Parzymy pod przykryciem pół godziny.Na farsz ucieramy serki z masłem, dodajemy lekko przysmazone i posiekane pieczarki, pokrojone w kostke jajka i drobno posiekany koperek lub natke pietruszki.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wyjmujemy ser,rozwałkowujemy na folii aluminiowej.Nakładamy farsz, rozsmarowujemy go na placku sera a nastepnie rolujemy ser jak makowiec.Zawijamy w folie aluminiową a następnie w bawełniany ręcznik kuchenny.Sciskamy końce,zawijamy i wstawiamy do lodówki.Czekamy az ser zastygnie.