Shrek

Składniki – biszkopt:
5 jajek
5 łyżek cukru 
5 łyżek mąki
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem budyniowy:
1 litr zielonego soku np. Pysio
3 budynie śmietankowe lub waniliowe

Dodatki:
1/2 litra śmietanki 36%
4 galaretki zielone
2 paczki delicji

Wykonanie:
Z podanych składników na biszkopt ubić ciasto – białka ubić z cukrem, dodawać po jednym żółtku ciągle ubijając, dodać mąki z proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie wymieszać łyżką. Upiec biszkopt na blaszce 24x42cm w temp. 175 stopni, około 25 minut. Na soku ugotować budynie. Jeszcze ciepłe wylać na upieczony biszkopt. Rozrobić jedną galaretkę w 3/4 szklanki wody – odłożyć do przestudzenia. Ubić śmietankę, dodać przestudzoną galaretkę i dokładnie wymieszać. Rozłożyć na budyniu. Poukładać delicje. Rozrobić pozostałe galaretki wg przepisu i lekko tężejącą wyłożyć na placku. Całość schłodzić w lodówce
około 2 godzin.