Zapiekane pulpety w sosie grzybowym

Składniki:
1/2 kg mieszanego mielonego mięsa
jajko
sos grzybowy z torebki
10 dag zółtego sera
5 łyzek tartej bułki
mielona słodka papryka
masło do posmarowania naczynia

Wykonanie:
Do mielonego mięsa wbijamy jajko,wsypujemy bułke tartą i przyprawiamy do smaku słodką mieloną papryką. Dokładnie mieszamy a z powstałej masy formujemy niewielkie pulpeciki. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy w nim pulpeciki. Zalewamy sosem grzybowym przygotowanym wg. przepisu na opakowaniu. Żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy pulpeciki.Oprószamy wszystko mielona papryką. Piekarnik rozgrzewamy do temp.180 stopni i wstawiamy naczynie z pulpecikami.Zapiekamy 30 minut.
Podajemy z ziemniakami i surówką